WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - FC Dynamic Houthalen  6 - 3  (1-2)

DATUM 14-01-2011  21:00

DOELPUNTEN

VERSLAG Ging de match van vandaag even intensief zijn als de match van de heenronde in Houthalen? De match begon rustig met een kampse druk en een Houthalen die duidelijk loerde op de counter. Dat resulteerde in kansen voor Vermeiren en Putseys (op de paal). In de 8’ minuut beroerde keeper Conard de bal met de hand buiten zijn cirkel maar de scheidsrechter had dit niet gezien, tot ongenoegen van de Houthalense spelers. De eerste helft was niet van een hoog niveau. In de 13’ krijgt Jordens verdiend rood na fout op Vermeiren die alleen hoefde binnen te tikken. Vermeiren neemt zijn verantwoordelijkheid en scoort op penalty. Een minuut daarna krijgt Wawrzak nog een kans maar strand op de lat. In de 16’ krijgt Porco nog rood voor het slagen op Putzeys. Maar gedurende de numerieke meerderheid kan Leopoldsburg niets forceren, integendeel, Houthalen kan dit goed opvangen en wanneer ze terug voltallig zijn na twee minuten krijgt Leopoldsburg een koude douche en Houthalen scoort nog 2 maal via Holtappels. Rustand 1-2.

Na een donderpreek van coach Schapmans (die te horen was tot in de sporthal) zijn de eerste twee minuten toch volledig voor Houthalen die een reeks van kansen krijgt. Maar keeper Conard staat pal en pakt uit met verschillende reddingen, keeper Jeuris was trouwens ook uitmuntend. In de 3’ loopt Verheyen langs de flank met de bal en trapt overhoeks binnen, fantastisch doelpunt. 2 minuten later rond Verheyen een mooie actie af, 3-2. Zelfde minuut 4-2, Creemers die scoorde in de draai. ZVC Leopoldsburg blijft kansen creeren en men voelt dat de match afgelopen is want Houthalen is zo goed als uitgeput in zijn wissels. Jeuris speelt een zeer goede wedstrijd en voorkomt de afstraffing. In de 13’ scoort Vermeiren na een mooie combinatie met Verheyen, 5-2. De 6-2 komt van Wawrzak. In de 18’ scoort Claesen nog de 6-3 maar dat is alleen goed voor de statistieken.

In tegenstelling met de eerste helft was de tweede helft zeer fair, Leopoldsburg houdt verdient de 3 punten thuis. Dynamic Houthalen is definitief uitgeschakeld in de titelrace.